Máte zdravotní potíže? Jste překyselení!

Téma překyselení organismu je stále diskutovaný problém. Někteří lékaři nepřipouští závažnost tohoto stavu, někteří doporučí zakoupení produktu s vápníkem.
Jak k tomuto jevu dochází. Na vině je zvyšující se životní úroveň. Jíme více masa, sýrů, méně se hýbeme, nejíme dostatek zeleniny, přijímáme nekvalitní potraviny, ne vždy dostatečně pijeme, žijeme ve stresu, užíváme chemické léky. Pokud patříte do této skupiny, nechte se inspirovat ukázkami vaření v televizi nebo zabrouzdejte na internetu.  Není jednoduché změnit způsob vašeho jídelníčku, který přetrvává mezi generacemi. Obzvláště ženy zodpovídají za správnou výživu své rodiny, muži za její aktivitu.
 
Jak poznáme, zda jsme překyselení. Jednoduchým testem. V lékárně je možné si koupit testovací proužky na test moče, kterou si provedeme během dne. Po noci je moč příliš koncentrovaná. Výsledek porovnáme se stupnicí odstínů zabarvení. Správná hodnota pH je 6,4 – 7,4. Pokud se dostanete pod hranici 6,4, jde o překyselení a tato situace již vyžaduje řešení.
V čem spočívá nebezpečnost překyselení. Hlavní důvod je vytvoření příznivého klima pro vznik civilizačních chorob včetně rakovinového bujení. Může být způsobeno i mírnou mykobakteriální infekcí v močovém měchýři. Organismus se snaží s touto situací vyrovnat. Je zaplaven kyselinami, které ukládá do tukových buněk a dalších míst v těle. Uvolňuje vápník z kostí, chrupavek, zubů a snaží se neutralizovat kyselost. Pokud tento stav trvá mnoho roků, musí se zákonitě chybějící vápník projevit. Začnou bolet klouby, kosti, problémy s chrupem. Překyselený člověk si připadá přetažený, je stále unavený, bez energie, zotavuje se velmi pomalu a nedostatečně, neustále ho provází silné napětí ve svalech, bolesti hlavy a zad. Pokožka inklinuje k ekzémům, nos a oči bývají podrážděné a stále silněji ho sužují bolesti, které nemůže přesně určit. Často trpí zácpami nebo průjmy, plísňovými onemocněními, má deprese a psychické poruchy (podrážděnost, agresivita, stavy beznaděje). Objevuje se zapomnětlivost, roztržitost, nedostatek radosti ze života. Trápí ho „těžké“ nebo studené končetiny, bolesti ve svalech, je citlivý na chlad a má zvýšenou náchylnost k infekčním onemocněním.
 
Jak řešit překyselení. Zlepšit složení stravy a to dlouhodobě. Zlepší se i metabolismus. Pokud někdo potřebuje snížit váhu, půjde to snadněji. Krátkodobě můžeme provést jednodenní pomerančovou kůru. Celý den budeme jíst jen pomeranče a pít šťávu z čerstvých plodů. Na určitý čas se pH upraví. Šťávu z čerstvého dozrálého ovoce a zeleniny bychom měli pít každý den.

Zásadotvorné  potraviny 
 
1. ředkev, ředkvička, brokolice, okurky, špenát, zázvor, česnek, cibule, citrón, rajčata, jablečný ocet, mladý ječmen
2. čistý lecitin, houby, květák, meloun, mango
3. sušené fíky, rajčata, mrkev, hrušky
4. celer, řepa, zeleninová nať
5. hlávkový salát, kapusta, med
6. fazole, hrách, hrozinky, pomeranče, plzeňské pivo
7. banány, jablka, maliny, meruňky, zelený a bylinný čaj, nepražené a nesolené ořechy, syrové brambory
 
Kyselinotvorné potraviny
vepřové, telecí, hamburgery, hovězí, uzeniny, cukr, káva, rýže, mléko, čočka, pečivo z bílé mouky
 
Přeji Vám pohodové dny plné zdraví a radosti, JaS 🙂
 
Jana Stejskalová 
 
PS: Jestli Vám můžu nějak pomoci, dejte mi, prosím, vědět.
I Vy můžete žít zdravější život!
Váš poradce pro spokojený život. Jsem průkopník síťového marketingu v ČR, historicky první generální manažer a člen klubu milionářů OKG.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.